Ekonomi

ÇAYKUR’un bin 365 mevsimlik işçisine 38 bin 763 kişi başvurdu.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (ÇAYKUR) Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki fabrikalarında istihdam edilecek 1.365 mevsimlik personel alımı başvuruları önceki gün sona erdi. İŞKUR Rize İl Müdürlüğü yetkilileri, bin 365 kişilik mevsimlik personel kadrosuna 38 bin 763 kişinin başvurduğunu açıkladı.

ANKA’nın haberine göre; ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, geçtiğimiz ay düzenlediği basın toplantısında 2023 yaş çay sezonu öncesi kurumdan emekli olan 400 işçinin yerine 1.365 mevsimlik işçi alacaklarını açıklamıştı. 1.365 mevsimlik işçi alımı başvuruları önceki gün sona erdi. İŞKUR Rize İl Müdürlüğü yetkilileri, 38 bin 763 kişinin ÇAYKUR’da mevsimlik işçi olarak çalışmak için başvurduğunu bildirdi.

‘ERDOĞAN GÖRÜR İNŞALLAH ONUNLA KONUŞUR’

CHP Rize İl Başkanı Tahsin Kanbur, “ÇAYKUR’da her yıl kayıp açıklayan AKP iktidarının 20 yılda Rize’yi ve ülkemizi getirdiği durum budur. Daha çok işsizlik, daha çok yoksulluk, daha çok açlık. Umarım Tayyip Erdoğan görür. Memleketi Rize’de ÇAYKUR’a alınacak 1.365 mevsimlik personel ekibi için başvuran 38.763 vatandaş buna göre konuşuyor.ÇAYKUR’da çalışan 9.200 mevsimlik personel kardeşimiz için ekip sözümüzü asla unutmayacağız.AKP iktidarının yarattığı işsizliği gördük. Rize’de işsizlik sorunu bir kez daha. Ama söz şu ki Sayın Kemal ülkemizdeki ve Rize’deki işsizlik sorununu çözecektir. Bu bizim sözümüzdür” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu